Alhainen testosteroni vaje & puute

Testosteronin puute miehillä – Parilla sadalla tuhannella suomalaisella miehellä on arvioitu olevan niin alhainen testosteroni, että se johtaa huonompaan elämänlaatuun vähentyneen seksuaalisen halun, väsymyksen, univaikeuksien, painonnousun, masennuksen tai muiden mielialaongelmien vuoksi. Voit usein tehdä jotain asialle!


TM
stars

“Kokeile T-Maxia ja saa miehekkyytesi takaisin!”

Tilaa täältä! | 50% alennus

Ethän unohda tarjousta?

Juuri nyt puoleen hintaan!

Nyt puoleen hintaan 14,95€ neljän viikon ajan

 • Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan
 • Parantaa lihasmassan kehitystä
 • Lisää halukkuutta
 • Vapauttaa elimistössä sidottuna olevaa testosteronia
 • Reseptivapaa
 • Jatkuvat toimitukset suoraan kotiin
 • Ei sitoutumis – tai ilmoitusaikaa
 • 14 päivän palautusoikeus

Mikä on testosteronin ja testosteronin puute?

Testosteroni on hormoni, jolla on suuri vaikutus miehiin koko elämän ajan. Hormoniin liittyy usein seksuaalinen halu, ylläpitetty erektiokyky ja kyky ylläpitää lihasmassaa ja luuston voimaa. Lisäksi testosteronilla on myös muita tärkeitä toimintoja, kuten vaikutus veren hapettumiseen, kehon rasvan jakautuminen sekä energian ja mielialan ylläpitäminen. Sitten on helppo ymmärtää, että riittävän korkea testosteronitaso on tärkeää miehen hyvinvoinnille.

Testosteronin tuotanto vähenee iän myötä ja joskus niin paljon, että se vaikuttaa kehon eri toimintoihin ja aiheuttaa oireita. Anna testosteronin tapahtua täysin spontaanisti tai johtua jostakin sairaudesta, joka vaikuttaa kivesten hormonituotantoon. Testosteronin puute on yleisempää myös ihmisillä, joilla on tiettyjä sairauksia, kuten tyypin 2 diabetes.

Testosteronin puutteen havaitsematta ja hoitamatta jättäminen voi johtaa seurauksiin. On tutkimuksia, jotka osoittavat, että alhainen testosteroni voi pitkällä aikavälillä johtaa lyhentyneeseen elinikään.

Alhaisen testosteronin yleisimmät oireet

Yleisimmät ja spesifisimmät aikuisen miehen testosteronipuutoksen oireet ovat aamuerektion menetys sekä vähentynyt seksuaalinen halu ja energia päivän aikana, kun taas oireiden luettelo on suuri ja liittyy usein heikentyneiden ihmisten elämänlaatuun.

Esimerkkejä testosteronin puutteen oireista

 • Puute aamu erektio
 • Vähentynyt sukupuolihimo
 • Harjoittelu on vaikeaa saada aikaan
 • Painonnousu
 • Vähentynyt hyvinvoinnin tunne
 • Huono muisti
 • Vaikea keskittyä
 • Masentavat tunteet ja ärsytys
 • Väsymys
 • Vähentynyt lihasmassa
 • Bukfetma
 • Vaikea nukkua
 • Nivel- tai lihaskipu

Mikä aiheuttaa alhaisen testosteronin määrän?

On monia syitä, miksi jotkut miehet ja jopa naiset saavat alhaisen testosteronitason. Iän myötä tasot laskevat luonnollisesti ja 30 vuoden jälkeen odotetaan 1 prosentin laskua vuodessa.

Testosteronin puutteen yleiset syyt

 • Ylipainoinen
 • Diabetes
 • Rubbningar-hormoni
 • Infektiot
 • Krooniset sairaudet (kuten munuais- ja maksasairaudet)
 • Tietyntyyppiset lääkkeet

Vältä matalan testosteronitason seurauksia

On mahdotonta välttää kehon oman testosteronituotannon vähenemistä ikääntyessäsi, mutta on täysin mahdollista lisätä kehon kykyä tuottaa testosteronia siten, että vastustat kehossa tapahtuvaa luonnollista prosessia! Voimaharjoittelu on yksi tehokkaimmista toimenpiteistä, joita voit toteuttaa testosteronitason nostamiseksi, mutta ole varovainen, ettet liioittele sitä, koska liikaa harjoittelua johtaa testosteronin hajoamiseen – etenkin sydän.

Testosteronihoito tulisi tehdä vain erityistapauksissa, ja sitä tulisi välttää niin kauan kuin mahdollista. Tällainen hoito voi itse asiassa johtaa siihen, että keho vähentää omaa luonnollista testosteronituotantoaan. Hyvä vaihtoehto on siksi kokeilla lisäainetta, kuten t max kokemuksia.

Testo Max on ravintolisä, joka koostuu 100% luonnollisista ainesosista ja joka voi vaikuttaa normaaliin testosteronipitoisuuteen kehossa. Ravintolisä, kuten Testo Max, on luonnollinen hoitomuoto, ei lääketieteellinen.

Kuinka lisätä testosteronia luonnollisesti?

Kuinka paljon tai vähän testosteronia tuotat, riippuu testobooster useista eri tekijöistä, kuten elämäntavasta, geeneistä ja ruokavaliosta, mutta myös ilmastosta, jossa asut, yleisestä terveydestä ja iästä. Jos nukut huonosti jonkin aikaa tai olet erittäin stressaantunut, se voi vähentää testosteronia melko radikaalisti, ja tutkijat ovat myös havainneet yhteyden hormonin tuotannon ja ruokavalioiden välillä, jotka koostuvat vain proteiinista tai liian suuresta alkoholinkäytöstä. Jos haluat lisätä testosteronituotantoa, on lääkäreiden määräämiä lääkkeitä, mutta voit tehdä paljon asioita luonnollisesti erittäin hyvillä tuloksilla.

 • Harjoittele. Erityisesti voimaharjoittelun ja HIIT: n on osoitettu lisäävän testosteronituotantoa, ja lääkärit suosittelevat aikuisten liikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa hyvien tulosten saavuttamiseksi.
 • Torjua stressiä. Stressi on syyllinen moniin terveysongelmiin, etenkin testosteronin suhteen, ja siksi kärsivien tulisi aktiivisesti etsiä sieltä tapoja, kuten jooga, rentouttava musiikki, säännöllinen liikunta ja harrastukset.
 • Tasapainoinen ruokavalio. Monipuolisen ruokavalion syöminen maltillisesti on yksi parhaista tavoista saavuttaa sekä terveys että hyvä testosteronituotanto.
 • Pidä vitamiinit ja kivennäisaineet päällä. Keho toimii parhaiten, kun kaikki arvot ovat mahdollisimman normaalit, ja kun on kyse testosteronista, tärkeimmät ovat sinkki, D-vitamiini ja kalsium. Auringonvalo ja muutama lisälisä ajoittain ovat molemmat tervetulleita. Jotkut luonnolliset lisäravinteet, kuten fenugreek, on myös osoitettu olevan tehokkaita miehillä.

Testosteronitasot ja diagnoosi

Testosteronin puutteen diagnoosi tehdään mittaamalla testosteronin taso veressä, jonka pitäisi silloin olla alhainen, samalla kun löydetään oireet, jotka ovat yhteensopivia testosteronin puutteen kanssa. Siksi ei riitä, että testosteronitasot ovat normaalia alhaisemmat, on myös oltava oireita, jotka voivat johtua testosteronin puutteesta. Testi tehdään paastolla aamulla klo 7-10 normaalin yöunen jälkeen.

testosteroniharjoitukset fi

Testosteronitasot miehillä ovat normaalisti 10-30 nmol / l. Testosteronin tarve ei kuitenkaan ole sama kaikille hormonin vaikutuksille. Lisäksi testosteronitasot vaihtelevat eri henkilöiden välillä, johtuen erilaisesta herkkyydestä hormonille. Tämä yhdessä sen kanssa, että veren testosteroni on osittain sitoutunut passiiviseen kompleksiin SHBG: n kanssa, vaikeuttaa testosteronitasojen tulkintaa joissakin tapauksissa jonkin verran. Normaalille ei ole tarkkaa rajaa, ja s-testosteronin laboratorioanalyysi on vain ohjeellinen. 

Testosteronin pitoisuus Tulkinta
> 12 nmol / l Luultavasti normaali
8-12 nmol / l Harmaa alue. Voi olla sekä normaali että puutteellinen yksilöstä riippuen.
<8 nmol / l Todennäköisesti epäonnistuminen. Selkeät syyt harkita oireiden hoitoa.

Testosteronihoito ja vaihtoehdot

 • Iholaastarit : Testosteronilaastarit, mukaan lukien Androderm, tulevat laastareina iholle. Laastarit toimivat parhaiten, kun ne kiinnitetään suunnilleen samaan aikaan joka ilta ja jätetään paikalleen 24 tunniksi. Testosteronilaastarit on tarkoitettu käytettäväksi koko ajan, kunnes ne korvataan uusilla laastareilla. Androderm-laastarit tulee vaihtaa 24 tunnin välein. Vanha laastari tulee poistaa ennen uuden kiinnittämistä. Sinun tulee kiinnittää laastarit eri paikkoihin joka ilta ja odottaa vähintään seitsemän päivää ennen pisteen uudelleenkäyttöä.
 • Geelit: Testosteronigeeli on reseptilääke, jota levitetään suoraan miehen iholle – hartioihin, olkavarsiin ja / tai vatsaan tuotemerkistä riippuen. Testosteronigeeli voi vahingossa siirtyä kehosta muihin ja johtaa vakaviin terveysreaktioihin. Tällaisen kosketuksen välttämiseksi levitä testosteronigeeliä puhtaalle, kuivalle, ehjälle iholle, jonka vaatteet peittävät. Pese kädet heti saippualla ja vedellä levityksen jälkeen. Kun geeli on kuivunut, peitä alue vaatteilla ja pidä se peitettynä, kunnes olet pestä alueen hyvin tai suihkussa testosteroni lisä.
 • Injektiot ja implantit: Depo-testosteroni hyväksyttiin ensimmäisen kerran vuonna 1979 ja se on yksi markkinoiden vanhimmista lääkkeistä. Se on neste ja se on tarkoitettu injektoitavaksi syvälle pakaralihakseen. Vaikuttava aineosa, testosteronisypionaatti, on valkoinen tai kermanvalkoinen jauhe sekoitettuna muihin aineosiin liuoksen tekemiseksi. Lääkettä on saatavana kahtena vahvuutena, 100 mg ja 200 mg.
 • Luonnollinen lisäosa:  Testosteronilisä voi olla turvallisempi vaihtoehto ilman samoja sivuvaikutuksia, jotka voivat olla yhteisiä yllä olevien vaihtoehtojen kanssa.

Yhteenveto testosteronipuutoksesta

Testosteroni on tärkeä miehillä ja hormonin puute voi johtaa moniin erilaisiin terveydellisiin menetyksiin. Voit silti tehdä paljon testosteronin lisäämiseksi luonnollisesti jokapäiväisessä elämässä, kuten liikunta, ruokavalio ja ravintolisät. Jos tarvitaan testosteronihoitoa, lääkärisi tulisi ensin hypogonadismin tutkia ja käydä läpi, mikä hoito sopii sinulle parhaiten, mutta muista, että se voi johtaa erilaisiin sivuvaikutuksiin.